Η σφαγή της ΑΕΚ απ’την παράγκα στην άδεια Φιλαδέλφεια και οι κομπουριές στο Members Club

15-11

15-11-1999. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς λίγες μέρες πριν είχε απολυθεί από τον Ολυμπιακό ξαφνικά, χωρίς κανένας να καταλάβει τίποτα.

Ο Κόκκαλης επιβάλει στον Ολυμπιακό τον Ιταλό Αλμπέρτο Μπιγκόν, άνεργος δυο χρόνια, έτσι πρέπει να τον κάνει αρεστό οπωσδήποτε στη μάζα των οπαδών, που μαίνονταν εναντίον του για την ανεξήγητη απόλυση του Σέρβου. Το έργο γνωστό και εύκολο, ο Ιταλός προπονητής έκανε ντεμπούτο στην άδεια, λόγω τιμωρίας και κατά σύμπτωση μετά από αναβολές συνέπεσε με το παιχνίδι αυτό, Νέα Φιλαδέλφεια όπου ο Ολυμπιακός γνώριζε πανωλεθρίες τα τελευταία χρόνια.

Με εντεταλμένη υπηρεσία ο διαιτητής Δημητρόπουλος καθαρίζει τον αγώνα, σε ένα από τα μεγαλύτερα χειρουργεία σε ελληνικό αγώνα. Δεν δίνει 2 πέναλτι στην ΑΕΚ, ενώ δίνει το ανύπαρκτο στον Ολυμπιακό. Απέβαλε τον Καλιτζακη, στο 64΄, με δυο κίτρινες η δεύτερη μόνο σωστή, ενώ έκλεινε την ένωση πίσω με επιπόλαια φάουλ, ανύπαρκτα οφσάιντ και πλάγια άουτ. Στο τέλος του αγώνα φυγαδεύτηκαν ο Βίκτωρας Μητρόπουλος και ο Κόκκαλης ενώ σοβαρά επεισόδια με πυροβολισμούς έγιναν στο members club του γηπέδου, όταν ο μπράβος του προέδρου της ΕΠΑΕ έβγαλε όπλο και πυροβολούσε στον αέρα. Ο Κασάπης τιμωρήθηκε με εξοντωτική ποινή 24 αγωνιστικών, επειδή κλώτσησε τον διαιτητή, ενώ οι διεθνής Ατματσίδης,Νικολαϊδης αγανακτισμένοι δηλώνουν πως τελειώνουν από την εθνική Ελλάδος λόγω διαμαρτυρίας. Για την ιστορία η σύνθεση του Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς στο παιχνίδι αυτό ήτανΑτματσίδης, Πέτριτς, Μάρκος, Μαλαδένης, Σαβέβσκι (67΄Δέλλας), Τσίριτς, Νικολαϊδης, Κοπιτσής (67΄Κατσαβός),

Σχολιάστε